Maya?

Discuss artwork in all of its forms here, from level design to GUI button themes. New MODs planning, work-in-progress and other samples are welcome in this forum as well.
MatthiasG.
Posts: 21
Joined: 2009-01-11, 11:36
Location: Germany

Maya?

Postby MatthiasG. » 2009-01-14, 19:53

Hello there!

Can I import maya-objects (Maya form Autodesk) into CaWE?

I've got the 8.5 PLE.

Greetz,

MatthiasG.
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2140
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: Maya?

Postby Carsten » 2009-01-14, 20:47

Which specific file format are you looking for?
Ca3DE can currently read .ase, .lwo (Lightwave), md5mesh and md5anim (Doom3) and mdk (Half-Life 1).
Best regards,
Carsten
MatthiasG.
Posts: 21
Joined: 2009-01-11, 11:36
Location: Germany

Re: Maya?

Postby MatthiasG. » 2009-01-14, 21:27

Maya only creates .mp-files :(

Greetz,

MatthiasG.
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2140
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: Maya?

Postby Carsten » 2009-01-15, 11:41

MatthiasG. wrote:Maya only creates .mp-files :(

Well, but there are plenty of exporters to other file formats, including those listed above.
For example, google for "maya md5 exporter" (you might want to employ Doom3/Quake4 itself for converting Maya files to md5's).
:google: ( <-- Finally - for the first time a nice opportunity to use this smiley! ;) )
Best regards,
Carsten
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2140
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: Maya?

Postby Carsten » 2009-01-15, 11:47

I didn't try these, but for example there are aseExporter and md5Exporter at http://scripts.zbufferstudios.com/
I'm sure there are plenty more quality exporters available.
Best regards,
Carsten
User avatar
Kai
Posts: 177
Joined: 2004-08-19, 15:56
Location: Germany
Contact:

Re: Maya?

Postby Kai » 2009-01-23, 22:58

Hi maybe i can give you some more info.

The problem with Maya PLE is that it is a restricted version for learning, hence the name Personal Learning Editon.
The mp. file format is only used by that version of Maya, of course the normal Maya Version can load mp files.
I guess that the PLE Editon is also capable of loading .ma and .mb files, native formats of maya.

Sorry to say but its not really a good way of working with the PLE edition as it is very restricted. :(
For modelling Blender is very nice as it is freeware, and for a few bucks (~120) you can purchase Silo, a very fast modelling tool.

Return to “Models, Materials, Textures, Sound, Music, ...”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest