DOS Version?

Get help with installing and running the Cafu Engine here. This forum is also for general questions and discussion of all aspects regarding the Cafu Engine.
Post Reply
User avatar
Stephen
Posts: 75
Joined: 2006-05-01, 06:34
Location: Australia
Contact:

DOS Version?

Post by Stephen » 2009-02-02, 07:39

I was looking at some really old news posts of yours, and I saw that Ca3DE used to run on DOS. I thought it might be fun to have a play around with it in Dosbox. Do you still have a copy of it?
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2160
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: DOS Version?

Post by Carsten » 2009-02-02, 15:53

Dear Stephen,

while I indeed have some very old backups (no executables, source code only, even one from 1997 (!), using direct VESA LFB (linear framebuffer) access in C and some assembly, with my own software rasterizer), I doubt that anything from it still works, at least not without serious modifications.
After all, the code was written for different hardware and - above all - different operating systems, and I honestly don't know if with the recent Windows 2000 / XP / Vista / 7, even in compatibility mode, you can still directly manipulate e.g. the VESA hardware registers.
Best regards,
Carsten
User avatar
Stephen
Posts: 75
Joined: 2006-05-01, 06:34
Location: Australia
Contact:

Re: DOS Version?

Post by Stephen » 2009-02-03, 06:54

It should have no problems running in DosBox. It's a lot of fun playing old games like Doom and Duke Nukem 2 in it... I thought it would be interesting to see where Ca3DE came from as well.
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2160
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: DOS Version?

Post by Carsten » 2009-02-03, 11:33

Hmmm. Ok, when I get to my office today, I'll look what backups I have. Maybe there is even one with executables. :cheesy:
Best regards,
Carsten
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests