Camera Flying Up Error (CaWE)

A forum about everything related to the Cafu World Editor CaWE: mapping, editing, scripting, making GUIs and fonts, using the BSP, PVS and Light compilers.
Post Reply
redemptionstudios
Posts: 2
Joined: 2011-08-29, 22:26

Camera Flying Up Error (CaWE)

Post by redemptionstudios » 2012-02-26, 19:51

Hi, I've been editing my first map in CaWE and after I compiled it for the first time and tested it and once I got back to the World Editor, the camera just randomly began to fly up on z-axis (I believe) leaving my map long gone. I can't seem to stop this now. I restart the World Editor and reload the map. I've even tried recompiling it. How do I fix this?

Thanks in advance!
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2160
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: Camera Flying Up Error (CaWE)

Post by Carsten » 2012-02-27, 00:59

Hi redemptionstudios,
welcome to the Cafu forums! :welcome:

Which source code do you use: the r418 release from the downloads page, or SVN head from the Subversion repository?
Which platform, OS and compiler do you use?
Can you reproduce this? If so, how? (Which key presses or mouse clicks are involved?)
Best regards,
Carsten
redemptionstudios
Posts: 2
Joined: 2011-08-29, 22:26

Re: Camera Flying Up Error (CaWE)

Post by redemptionstudios » 2012-03-03, 01:44

I am using the r398 (32 bit) Binary download of Cafu. Currently using Microsoft Windows XP x64. Also, I noticed I said, "I've even tried recompiling it." I made a mistake when I said this. I meant I've re-built the game from CaWE multiple times and the "error" has persisted. I do not have the SVN version of Cafu.

The "error" occurs when right after I do my first build of a map fro CaWE (after I get back into CaWE). It appears that the "error" is fixed by restarting the computer, but still exists with new maps. It's a bit annoying to restart your computer for every map. Anyway, best of luck!
User avatar
Carsten
Site Admin
Posts: 2160
Joined: 2004-08-19, 13:46
Location: Germany
Contact:

Re: Camera Flying Up Error (CaWE)

Post by Carsten » 2012-03-04, 22:51

Well, the problem is that I cannot reproduce this here, using 64-bit Windows 7 and 32-bit Cafu code.
When I load a map in CaWE, click "Compile - Run Quick...", then the map compiles, the engine starts, and when I quit, it returns to the editor as expected.

It would be helpful if you could provide instructions on how this can be reproduced in order to get it fixed.
Best regards,
Carsten
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests